telefon +36 74 550 540
telefon info@knipl.com
Pinterest
Flickr
Facebook
Twitter
Tweets by KniplKft
Google+
Youtube
Blogger

A szárításhoz vagy beégetéshez szükséges hőmérsékletet gázégő, olajégő, vagy villamos betétek segítségével tudjuk biztosítani. Gázos fűtés esetén megkülönböztetünk direkt és indirekt fűtésű kemencéket. Kialakítástól és technológiától függően vannak A-formájú, U-formájú kemencék, zsákkemencék, kádak, de a vevő igényeknek megfelelően bármilyen kialakítást meg tudunk valósítani.  Kialakítástól függően a munkadarabok vagy alsó pályás szállítón vagy felső pályás anyagmozgatás segítségével kerülnek a kemencébe. A berendezés hatékonyságához a vastag szigetelés, az elkülönített ajtómozgatások, légfüggönyök és hővisszanyerés járul hozzá.

Vízleszárító berendezés

  A vízleszárító berendezés feladata a kezelt munkadarabok felületén lévő vízréteg leszárítása előkezelést követően. A kezelendő alkatrészeket átrakó berendezés vagy láncos szállítópálya segítségével juttatjuk be a vízleszárító berendezésbe, ahol nagy légsebesség mellett szárítjuk le a munkadarabokat. Fűtése és kialakítása a kemencékhez hasonlóan lehet gáz, villany ill. olaj üzemű. A szárítók kezelési hőmérséklete általában alacsonyabb, mint a kemencéké. A berendezés felépítménye (panel elemek) minimum 3 rétegű, 120 kg/m3 sűrűségű közetgyapot szigetelés mellett további panelcsatlakozási védelemmel készülnek, ezzel a hőkiáramlási  és átmelegedési veszteséget a minimálisra csökkentve.

KTL beégető kemence

    A KTL beégető kemencék feladata a munkadarabok felületén lévő KTL-festék beégetése. Szendvicspaneles felépítményből, belső tartószerkezetből, léghevítő egységből, külső-belső légtechnikából épülnek fel. Kiviteltől függően ajtóval ill. légfüggönnyel szereltek. A KTL beégető kemencék belső levegőkeringtetése intenzívebb, mint a porbeégető kemencéké. Felépítménye légtömörre van tervezve, hogy a lehető legkevesebb hőveszteséggel járjon az üzemeltetése. A KTL-kemencék lehetnek folyamatos ill. taktos üzeműek. A kemencéknél minden egyes beégetésről diagramm készíthető. Vezérlésük lehet relés (a kisebb, egyszerűbbeknél) vagy PLC vezérlésű. A PLC vezérlés esetében távfelügyeletet tudunk biztosítani. A berendezés felépítménye (panel elemek) minimum 3 rétegű, 120 kg/m3 sűrűségű közetgyapot szigetelés mellett további panelcsatlakozási védelemmel készülnek, ezzel a hőkiáramlási  és átmelegedési veszteséget a minimálisra csökkentve.  

Porbeégető kemence

Porbeégető kemencéink energiahatékonyabb üzemeltetése érdekében a rendszert folyamatos üzemnél be- és kilépő légfüggönnyel, taktos üzemnél pedig ajtóval látjuk el. A festőcsarnok adottságaitól függően ún. A-kemencével érjük el a leggazdaságosabb üzemeltetést. A kemencét kiegészíthetjük zselésítő zónával. A berendezés felépítménye (panel elemek) minimum 3 rétegű, 120 kg/m3 sűrűségű közetgyapot szigetelés mellett további panelcsatlakozási védelemmel készülnek, ezzel a hőkiáramlási  és átmelegedési veszteséget a minimálisra csökkentve.

Festékszárító berendezés

A festett munkadarabok száradásának meggyorsítására szolgál. Kialakítását a technológiai igény szabja meg. A kemencékhez hasonlóan az energiahatékonyabb üzemeltetése érdekében a rendszert folyamatos üzemnél be- és kilépő légfüggönnyel, taktos üzemnél pedig ajtóval látjuk el. A berendezés felépítménye (panel elemek) minimum 3 rétegű, 120 kg/m3 sűrűségű közetgyapot szigetelés mellett további panelcsatlakozási védelemmel készülnek, ezzel a hőkiáramlási  és átmelegedési veszteséget a minimálisra csökkentve.

Hőkezelők

A hőkezelő kemencék az anyagok vizsgálatára, hőkezelésére szolgálnak. Általában villamos fűtésűek, tirisztoros vezérléssel. Felfűtési, hőntartási, lehűtési ciklusok másodperc pontossággal beállíthatóak. Hőmérséklet tartományuk a beállított értéktől csak minimális mértékben tér el. A berendezés felépítménye (panel elemek) minimum 3 rétegű, 120 kg/m3 sűrűségű közetgyapot szigetelés mellett további panelcsatlakozási védelemmel készülnek, ezzel a hőkiáramlási  és átmelegedési veszteséget a minimálisra csökkentve.

Hűtőberendezések

A hűtők faladata a munkadarabok visszahűtése kívánt hőmérsékletre, a következő technológiai folyamathoz. A hűtést követő technológiai folyamat általában a munkadarabok leszedése, vagy a vízleszárítást követő festés ill. porszórás. A hűtők beépítésével nagymértékben felgyorsítható a technológiai folyamat, és ezzel növelhető a kapacitás. A hűtők működési elve a nagy légsebességen történő hideg levegővel történő hűtés.

Kézi beégető kemence

Kézi anyagmozgató rendszerek optimális kiegészítő egységeként ajánljuk a keresztpályákkal, kézi kocsikkal vagy vonszolóval ellátott, kézi ajtókkal felszerelt beégetőket. A kézi beégető rendszerek szendvicspaneles felépítményből, belső tartószerkezetből, léghevítő egységből, ajtóból, külső és belső légtechnikából épülnek fel. A berendezés felépítménye (panel elemek) minimum 3 rétegű, 120 kg/m3 sűrűségű közetgyapot szigetelés mellett további panelcsatlakozási védelemmel készülnek, ezzel a hőkiáramlási  és átmelegedési veszteséget a minimálisra csökkentve.  

Utóégetők (TNV berendezés)

Termikus utóégető berendezéseinket kizárólag hővisszanyerő funkcióval szállítjuk.