telefon +36 74 550 540
telefon info@knipl.com
Pinterest
Flickr
Facebook
Twitter
Tweets by KniplKft
Google+
Youtube
Blogger

A kataforetikus festő eljárás az alakos munkadarabok esetében is tökéletes festési eredményt, valamint jobb korrózióvédelmet biztosít. Előkezelés után a munkadarabok a KTL berendezés kádjába kerülnek. A festés elektromechanikus úton történik. A KTL festésnél a kezelendő munkadarabot alacsony szilárdanyag-tartalmú vízben oldott festékbe mártják. Munkadarab és ellenelektróda közötti elektromos egyenfeszültségi mező esetén a festékben lévő szilárd anyagok a munkadarabra tapadnak. Ennek következtében egy különösen egyenletes festékréteg alakul ki, kiváló tapadással az éleken és a munkadarab felületén. Knipl Kft. egy kézből biztosítja a mártófestő rendszerek tervezéséhez és gyártásához szükséges tudást, mérnöki hátteret és gyártóbázist.


Mit érdemes tudni az elektroforetikus festésről?

A különböző munkadarabok, felületek festése egyrészt esztétikai megjelenés szempontjából fontos, másrészt tartósságuk megőrzése, élettartamuk növelése miatt is. Az egyik legjobb módszer arra, hogy tökéletes, egyenletes réteget vigyünk fel, az elektroforetikus festés.

Az elektroforetikus festés alkalmazása az alapozó festés során és főképp sorozatgyártásnál jelentős megtakarítást hozhat. Ez az eljárás teljesen egyenletes réteget hoz létre, amelyen nincsenek megfolyások vagy apró, kihagyott foltok, amik később problémát okozhatnának korrózióállóság szempontjából. Az éleken is simább felület alakul ki az elektroforetikus festés alatt, és mivel ez vízbázisú festékek felvitelére alkalmas, a munka során kevesebb káros anyag kerül felhasználásra.

Az elektroforetikus festőberendezés megfelelő választás olyan üzemekben, ahol nagy mennyiségű, hasonló méretű tárgyat állítanak elő, amelyeknél fontos az egyenletes felület. Amennyiben bármilyen kérdése van szolgáltatásainkkal kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal!

Szakaszos üzemű KTL berendezés

Berendezéseink a kritikus, alakos munkadarabok esetén is hibátlan festési eredményt biztosítanak a kosarakat / munkadarabokat mozgató rendszerek és az optimális fürdőkeringtetés segítségével. Szakaszos üzemű berendezésről akor beszélünk, ha a festősoron lévő munkadarabok mozgását, átrakó berendezésekkel biztosítjuk.

Folyamatos üzemű KTL berendezések

Folyamatos üzemű berendezések elsősorban egyforma alkatrészek tömeges széria-festésére alkalmasak. A munkadarabok mozgatása konvejor pálya segítségével történik. Az átmenő üzemű KTL berendezések mártó és kombinált szóró / mártó üzemnél is alkalmazhatóak.

P és F mártó KTL rendszer

A Power & Free szállítópályával rendelkező taktos üzemű KTL mártó berendezéseket kis mennyiségeknél és nagyobb munkadarabok esetében ajánlatos alkalmazni. Jellemző a kompakt építési szerkezet és a mártó kádak kis térfogattal rendelkeznek. Ez a típusú berendezés különösen gazdaságos, mert biztosítja a folyamatos anyagáramlást az emelő és süllyesztő állomásoknál is, nincs szükség más szállító berendezésekre történő átadásra.

KTL kiegészítő technológiák

KTL rendszereinket az évek óta bevált komponensekkel szereljük. Berendezéseink tartalmazzák az összes szükséges olyan alkalmazást, amelyek a biztonságos és hatékony üzemeltetéshez szükségesek: