telefon +36 74 550 540
telefon info@knipl.com
Pinterest
Flickr
Facebook
Twitter
Tweets by KniplKft
Google+
Youtube
Blogger

ELŐKEZELÉSRŐL ÁLTALÁNOSAN

A különböző anyagok (pl.: acél, alumínium) más-más előkezelési technológiát igényelnek. Az általunk tervezett és gyártott előkezelő berendezéseket és a hozzákapcsolódó technológiákat a Megrendelő termékének egyedi igényeihez optimalizáljuk. Az előkezelni kívánt termék felületi állapota, darab száma, mérete, formája, és a szükséges/előírt felületkezelés, valamint az előkezelést követő technológia alapján többféle elven működő berendezést kínálunk.  

Mártó előkezelő

Általában közepes és nagy mennyiségű termékekhez, jellemzően bérfestők és az autóipar számára. A munkadarabokat szakaszos üzemű átrakó gépek szállítják végig a teljes felületkezelő soron. Berendezéseink a kritikus, alakos munkadarabok esetén is hibátlan felület előkezelési eredményt biztosítanak a kosarakat / munkadarabokat a kádakban mozgató rendszerek és az optimális fürdőkeringtetés segítségével.

Folyamatos üzemű, átmenő rendszerű szórásos előkezelők

Az előkezelő berendezésen folyamatos üzemű anyagmozgató rendszer viszi keresztül a munkadarabokat a zónákban elhelyezett szóró-koszorúk között. A felületkezeléshez a vegyszeres, vagy öblítő folyadékot, szóró-koszorúkon keresztül, a zónák alatt elhelyezett technológiai kádakból szivattyú segítségével juttatjuk a munkadarabokra A berendezés felépítménye öntartó, zónák alá beépített kádak, pedig teherviselőként is funkcionálnak. Kevésbé alakos, könnyen akasztható munkadarabok esetén ajánlható. Előnye: - a mártókádas előkezelőkhöz képest nagyobb mechanikai tisztítóhatás - energiatakarékos és költség hatékony eljárás  A berendezés öntartó felépítményből álló zárt alagút. A munkadarabok a szórófúvókák között mozognak, ezáltal biztosított a megfelelő tisztítás. Jellemzően közepes vagy nagy mennyiségű, hasonló széria-munkadarabok kezeléséhez ajánlott.Környezetbarát, energiatakarékos és költséghatékony eljárás. Az átmenő üzemű berendezéseinket nemesacélból, műanyagból, vagy „vegyesen” műanyagból és nemesacélból gyártjuk.

Taktos - szóró

Taktos rendszerű szórásos üzemű előkezelő berendezéseinket elsősorban hosszú alumínium és acélprofilok esetén ajánljuk, vagy egyéb nagyméretű munkadarabok előkezelése esetén. Környezetbarát, energiatakarékos és költséghatékony.

Nagynyomású mosó

A munkadarabok előkezelése kabinban történik, nagynyomású kézi mosó berendezés segítségével. Az előkezelés zárt rendszerben történik. A kabinban lévő munkadarabokat, a dolgozó a padozaton állva fűtött vegyszeres folyadékkal szórja kézi nagynyomású berendezés segítségével.

Előkezelő kiegészítő technológiák

Az energiahatékony, környezetbarát működésű előkezelőinkhez az alábbi kiegészítő technológiákat tudjuk szállítani: